Vælg en dyreklinik i nærområdet – for dit kæledyrs bedste

04 December 2018
Astrid Pedersen
image

Dit nye kæledyr er dybt afhængig af menneskene omkring det. For din nye hund eller kat er du selvfølgelig omdrejningspunktet i hans eller hendes verden – du er ansvarlig for, at dyret har et kærligt hjem, og får den rette kost, pleje og mængde af motion.

Når man anskaffer sig et familiedyr, påtager man sig samtidig et enormt ansvar for dyrets velbefindende. Og derfor er det også vigtigt, at du sørger for, at det næstmest vigtige menneske i dyrets liv – nemlig dyrlægen – er en person, som dyret kan stole på og have tillid til.

Vælg din dyrlæge med omhu

Når du står for at skulle vælge den dyrlæge eller dyreklinik, som skal varetage dit nye kæledyrs sundhed de næste mange år fremover, er det således vigtigt, at du finder en dyrlæge, som kan være fast tilknyttet.

Noget af det første, du bør gøre, så snart du har fået dit dyr hjem, er at tage forbi dyrlægen og hilse på. I den forbindelse kan dyr og dyrlæge se hinanden an, og dyrlægen kan få et øjebliks billede af dyrets sundhedstilstand. Beslutter I jer for, at pågældende dyrlæge skal være dyrets faste dyrlæge, er det vigtigt, at du holder ved beslutningen. Selv om dit dyr ikke skulle være sygt, skal I alligevel forbi dyrlægen eller dyreklinikken mindst én gang om året, til helbredstjek, tandeftersyn og -rensning, samt opfriskning af dyrets vaccinationer. Og skulle dyret blive sygt, eller pådrage sig en skade, som kræver akut behandling, er det en fordel, at dyret har et forhold til den dyrlæge, som skal behandle det.

Samtidig er det en fordel for dyrlægen, at han eller hun er bekendt med kattens eller hundens sundheds historik og generelle helbred i forbindelse med behandlingen. Det er tillige en stor fordel for såvel dig og dit dyr, hvis du vælger en dyreklinik, som ligger i dit nærområde. Kig ind på https://xn--vrlsedyreklinik-xlb22a.dk/ og læs mere om de mange tilbud og faciliteter.

Flere Nyheder