Sådan får du smukke gulve igen

Hvis du har trægulve i dit hjem, så har du måske oplevet, hvordan de bliver slidte med tiden. Det er næsten ikke til at undgå, for det er selv de helt små ting, som kan sætte mærker i gulvet. Hvis du går ind med sko på, kan sandkorn og sten være skyld i, at der kommer mærker på gulvet. Det samme gælder også med stoleben. Hvis ikke du f.eks. har filtdutter under stolene, så kan de være skyld i ridser, hver gang stolene er i brug. Hvis efterbehandlingen på dit gulv også et godt slidt, så kan væsker nemmere trænge ned i trægulvet – og det kan give plamager, som kan være svære at komme af med igen. 

Men hvad gør du, hvis dine trægulve trænger din fornyelse? Det skal vi prøve at se mere på. 

Hvad kan du gøre ved slidte gulve? 

En af de mest populære behandlinger til gulvet, er en gulvafslibning. Det er en effektiv måde, gulvet kan få nyt liv på. Ved hjælp af en slibemaskine slibes den gamle gulvbehandling af, og samtidig slibes overfladeridser og små hakker væk. Det betyder også, at gulvet kommer til at se nyt ud igen. 

En anden fordel er også, at du kan præge gulvets nye udseende med den efterbehandling, som gulvet skal have. Hvis du f.eks. ønsker et lysere gulv, så kan bestemte efterbehandlinger give det. Man kan naturligvis også altid vælge at få malet gulvet i en bestemt farve, hvis man vil give ekstra forandring til ens bolig. Uanset hvordan gulvet behandles til sidst, så vil en gulvafslibning i sig selv gøre underværker for dine trægulve – det vil du også opleve allerede efter den første grovslibning, der laves af gulvfirmaet på dit gulv. 

Du kan læse om dine forskellige muligheder her, når der kommer til en gulvafslibning af dine gulve