En gulvslibning kan få dit trægulv til at skinne igen

16 December 2018
Astrid Pedersen
image

Når et trægulv bliver slidt, er det tydeligt at se. Især de lud- eller sæbebehandlede trægulve, som ikke nyder samme beskyttelse som de gulve, som har fået en gang lak eller maling, bliver hurtigt grimme, når slitagen sætter ind. Et sæbebehandlet trægulv er dybt afhængig af regelmæssig vask med plejende hvidpigmenteret sæbe for at bibeholde sin særlige, magiske glans. Denne sæbe danner nemlig en beskyttende hinde i gulvets overflade, så denne holder sig silkemat og skinnende.

Forsvinder denne beskyttende hinde, tørrer træværkets overflade hurtigt ud, og støv og skidt, som trædes ned i overfladen, bliver hængende i de tørre og porøse fibre. Her danner de en mat, ru og grålig film, som ikke kan vaskes bort. Disse slidspor ses tydeligst der, hvor gulvet er udsat for den tungeste trafik – for eksempel mellem døre og rundt om spisebordet.

Fjern de grimme skønhedspletter med en skånsom gulvslibning

Det samme gælder for spildte væsker, som på et velholdt, sæbebehandlet gulv vil blive liggende oven på overfladen, så man bare kan tørre dem væk. Et slidt trægulv vil suge kaffe, te og rødvin til sig, som var det en svamp, da de blottede træfibre som nævnt er tørre og porøse. Samtidig bliver gulvet sårbart over for solens falmende UV stråler, som kan gulne gulvet til en temmelig ucharmerende tone, der hvor lys indfaldet er kraftigst.

Den eneste måde, hvorpå du kan komme disse skæmmende misfarvninger til livs, er en grundig gulvslibning. Ved en gulvslibning fjernes kun de øverste 1- 2 millimeter af gulvets overflade – og det er her, misfarvningerne sidder. Du vil blive overrasket over, hvor stor en forskel en professionel gulvslibning kan gøre. Og når dit gulv efter endt gulvslibning har modtaget en plejende og beskyttende efterbehandling, vil det faktisk stå som nyt igen.

Find din professionelle og erfarne gulvmand online hos https://gkservice.dk/ 

Read more