Bliv en ren ornitolog med et fuglebad

20 August 2021
Anders Lundtang Hansen

Danmark byder på mange forskellige spændende fugle, som der markerer årstider, findes i talemåder og er med til at gøre landskabet spændende at lytte til med alle de fuglemelodier.

Selvom mange fuglearter drager sydpå om vinteren, så vil man stadig kunne finde nogle herhjemme i Danmark, og selvom udlandet byder på eksotiske fugle, så er det begrænset, hvor mange man kan nå at se, mens man er i udlandet.

Har man tålmodighed herhjemme, så kan man få oplevet at se mange fugle.

Men det er ikke os alle sammen, der lige gider ud en tidlig morgen og gemme os i en skov i håbet om at se en masse fugle, for de fugle flyver jo væk, hvis man kommer for tæt på dem.

Der findes heldigvis et smart trick, så man kan komme helt tæt på de fugle, uden man endda behøver forlade ens hjem!

Med fuglebadet kommer du helt tæt på fuglene

Hvis du bor i et hjem med have, så kan du sætte et fuglebad op derude i et område, der vendt væk fra veje med biler, men hvor der også er et vindue, så du kan kigge ud til dem.

Fuglebadet må gerne stå lidt længere væk fra vinduet, så fuglene har sværere ved at få øje på dig – og så skal du heller ikke banke på ruden, så du skræmmer fuglene væk.

På den måde vil du kunne opleve, at der er mange fugle, der kommer her for at vaske sig og få lidt at drikke. Hvis det ikke regner naturligt med vand til badet, så må du fylde det selv – og det er også en god idé at udskifte det med jævne mellemrum.

Dog skal man lige være opmærksom på, at der ikke er fremmede katte, der vil forsøge at nappe en fugl i fuglebadet, så dem kan man blive nødt til at skræmme væk.

Flere Nyheder